Ouderenwerk

Binnen het diaconaal-missionair ouderenwerk wordt er gewerkt in de zorgcentra die vallen onder de Juliana/Valkenboskerk en de Marcuskerk.In deze twee wijken bezoekt de diaconaal-missionair ouderenwerker verschillende zorgcentra. De ouderenwerker, Marianne van Schravendijk, bezoekt mensen in de huizen. De mensen vinden het prettig dat er iemand naar hen persoonlijk wil luisteren. Vooral voor mensen die geen familie hebben is het fijn om bezoek te krijgen.

Binnen de gespreksgroepen wordt gesproken over allerlei dingen, van stukjes uit de krant tot kunst. Het is elke keer weer verassend wat er uit de gesprekken komt.

Elk tweede weekend in de maand kunnen ouderen op de zaterdagmiddag en de zondagmiddag gezellig bij elkaar komen. Ook is er aan het einde van de middag een lekkere maaltijd, die niet veel geld kost. De mensen praten met elkaar over allerlei zaken en als het weer het toe laat maken zijn er ook uitstapjes in de stad.
Elke tweede zaterdag van de maand worden bijvoorbeeld onder de titel Gezond, Gezellig en Gevarieerd zulke bijeenkomsten georganiseerd in de Kinderwinkel, Van Baerlestraat 113 (Moerwijk) samen met Zorgcentrum Moerwijk, Stichting Mooi en de Marcuskerk. Klik hier voor meer informatie.