Blijf je nog even?


Mevrouw Hindriks (90) vertelt het volgende:
“Yvonne, mijn gespreksmaatje, is er echt voor mij. In het begin moesten we natuurlijk best even aan elkaar wennen. Wat ik echt heel fijn vond, was dat ik meteen een kaart met een glimlach van haar kreeg toen ik gevallen was. Dat doet je zó goed! We praten ook steeds meer over andere dingen dan over koetjes en kalfjes. Over hoe m’n leven is gegaan, of over boeken en de wijsheid die daarin zit. En weet je wat ik zo belangrijk vindt: ze luistert ook echt naar me en zegt niet ‘o, dat heb ik ook gehad’ of ‘maar dan moet je dit of dat doen’. Het overkomt je te weinig dat er iemand is die echt naar je luistert!”

Het diaconaal ouderenwerk van Stek heeft het project: 'Blijf je nog even'? We zoeken vrijwilligers die een vertrouwelijk gesprek willen voeren met ouderen die daaraan behoefte hebben over levensvragen: vragen naar de zin van het bestaan, de gemaakte keuzen, je verdriet, vreugde en verlangen, je moed en je moeite. Als je ouder wordt, komen deze vragen vaker naar voren. Het doet goed om ze met een betrokken ander te delen.

We vragen van vrijwilligers gesprekspartner te zijn voor minimaal twee thuiswonende ouderen in Loosduinen of Mariahoeve of directe omgeving, goed te kunnen luisteren en zich te verplaatsen in een ander. We zoeken mensen met diepgang die levens- en geloofsvragen in een gesprek niet uit de weg gaan. We willen dat ze zich gedurende een jaar een paar uur per maand inzetten.

Het project wordt uitgevoerd door Stek en Cardia, een christelijke organisatie voor ouderenzorg in Den Haag.

Klik hier voor de flyer! Meer informatie en/of aanmelden? 

Anita del Monte Lyon-Hendriks, diaconaal ouderenwerker Stek (070) 318 16 16
Hanny van der Stelt, geestelijk verzorger Tabitha Cardia (070) 890 91 00
Mirjam Röhling, geestelijk verzorger Landscheiding Cardia (070) 339 91 11