Al 600 moeders geholpen door de BabyBullenBank!

Jonge moeders in Den Haag blijken soms grote behoefte te hebben aan basics, zowel voor en na de bevalling als in de maanden erna: babykleertjes, een slaapzakje, een draagzak, een badje, een babybox, een kinderwagen of buggy, luiers, kraampakketten en ook positiekleding. Er zijn jonge moeders die de middelen hiervoor eenvoudigweg niet hebben.

Ruim drie jaar beschikt Stek – stichting voor stad en kerk – over een BabyBullenBank. Hulpverlenende instanties kunnen hier voor hun cliënten een beroep op doen. In 40 maanden tijd hebben al meer dan 600 (aanstaande) moeders de weg naar de BabyBullenBank gevonden! Af en toe is de belangstelling vrijwel niet bij te benen. Een noodoproep voor kinderbedjes op Facebook bracht eind februari het aantal likes voor de pagina in één weekend van 260 naar 926. Het bericht werd 992x gedeeld en leverde 450 reacties op en haalde zelfs de regionale pers.

Het project wordt door Stekvrijwilligers gerund die het dus soms knap druk hebben. Heeft u spullen over zoals hierboven aangegeven? Kent u mensen die zoiets nodig zouden kunnen hebben? Meer informatie via Nikoline Stautt
ener of de receptie van Stek (070) 318 16 16, info@stekdenhaag.nl.

De BabyBullenBank werkt samen met:

Zorg en Bijstand www.zorgenbijstand.nl

Slimme Boefjes www.slimmeboefjes.nl

Stichting Babyspullen www.stichtingbabyspullen.nl