Tweede Stek Kennisfabriek zeer inspirerend
 

De Kennisfabriek van Stek brengt mensen en hun talenten bij elkaar. Mensen met een speciaal talent of deskundigheid zijn bereid om aan anderen door te geven waar ze goed in zijn en waar ze warm voor lopen. U kunt inspiratie komen halen, maar u kunt ook van uw kant inbrengen wat ú inspireert.

Op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari 2017, werd voor de tweede keer de Kennisfabriek georganiseerd. Er waren tientallen workshops in zes ronden. Het ging over zulke abstracte, maar o zo concrete zaken als liefde, recht, duurzaamheid, geestelijke zorg, religie en identiteit. Maar ook over zulke praktische onderwerpen als huisvesting, fondsenwerving, schuldpreventie, buurtjournalistiek, social media, basisinkomen, voeding en time management. En hoe staat het met de boeren van ons land? Daarnaast konden mensen in de Kennisfabriek van Stek zingen, genieten van poëzie, dansen, Afrikaanse borrelhapjes maken, meedoen aan improvisatietheater enz.

Communicatieadviseur Marian Hoek van Dijke schreef de volgende impressie.

De zon scheen al flink op dinsdagochtend 14 februari, toen de deuren van theater De Vaillant open gingen voor de eerste bezoekers van de Kennisfabriek. Bij de eerste workshopronde ontvingen we al 60 deelnemers en dat aantal groeide in de loop van de dag.

Met zo’n 100 mensen zongen we The Climate Song, als voorafje bij de lunch. Wachtend op soep, brood en salade ging de informatie uit de workshops de rijen door. “Weet jij hoeveel boeren er in Nederland zijn? Veel meer dan ik dacht!” en “Competentiegericht werk, dat moet ik in mijn gezin eigenlijk ook doen.” En “Wil jij het kaartje van de vrouw van het virtual mediahuis?”

De meest populaire workshop was 'Durf te dromen', van Dorinde IJdo, die gelukkig twee keer op het programma stond. De meest opvallende workshopleider was zonder twijfel Theo Hettema, die in monnikspij kwam vertellen over Benedictijns time management.

Naast 36 workshops waren er ook doorlopende activiteiten. Deelnemers waardeerden de gesprekken bij de Leiden Islam Academy, neusden tussen de boeken van mediatheek de Bovenkamer of kochten de reversspeld van #ikbenverbonden.

Ineke Bakker peilde tijdens haar lunchtalk de samenstelling van het publiek. Veel mensen waren voor het eerst bij de Kennisfabriek en er was een mooie mix van medewerkers en vrijwilligers van Stek en andere belangstellenden. Maar over één stelling van Ineke was iedereen het eens: van vrijwilligerswerk word je gelukkiger.

 

Klik hier voor het programma in één oogopslag en hier voor een omschrijving van de workshops.

Enkele foto's (van Arda Dekker) vindt u hierbij. Hieronder kunt u enkele presentaties aanklikken die tijdens de Kennisfabriek werden vertoond:

Benedictijns time management
Duurzaam verbouwen
Fondsen werven voor dummies
Op weg naar een fossielvrij Den Haag
Schuldpreventie
Sociale media voor goede doelen
Wat heeft geluk met politiek te maken?
Geweldloos communiceren